Faddertur februar 2019 ~ 14.02-28.02

Faddertur 14. februar til 28. februar 2019. Direkte Brussel – Gambia

Vi inviterer til organisert tur til Gambia. Bli med og besøk ditt fadderbarn! Se skolene og helsesenteret til Butterfly Friends. Bli med på båttur opp Gambiafloden. Kanskje får du se krokodiller og flodhester? Du vil få en minnerik og opplevelsesrik tur som du vil huske for livet. Gambia er smilenes land hvor dans, trommer, smil og glede går hånd i hånd med fattigdom og sult.

Hotellet

Vi skal bo på Cape Point hotell, med Atlanterhavet rett utenfor døren. For mer info – se på hotellets internettadresse: www.http://www.accessgambia.com/information/cape-point.html

Priser – Betaling til hotellet.

 • Flybillett 7.400.-kr. T/R. Med en koffert – ønsker du og ha med to kofferter kr. 8400.-
 • Enkeltrom 35 euro pr. døgn inkl. frokost.
 • Dobbeltrom 50 euro pr. døgn inkl. frokost.
 • Noe tillegg for tre personer i samme rom.
 • Hotellet ønsker at alt betales under ett i euro/Mastercard dagen etter ankomst.

Program dag for dag:

 Dag 1. Torsdag 14. februar 2019. Avreise

Flyet går fra Gardermoen kl. 06.35. Ankommer Brussel kl. 08.55. Flyr videre til Gambia kl. 12.05 med ankomst Gambia kl. 17.35.

Fra Brussel flyr dere med en Airbus med plass til om lag 270 passasjerer. Det blir servering av middag med drikke. Det er TV skjermer på hver seterygg og man kan velge mellom en rekke filmer. Høretelefoner leveres ut og all servering er gratis.

Anbjørg venter med buss og kaldt drikke ved ankomst. Det er ca. 40 minutters kjøring til hotellet.

Det serveres middag på hotellet ca. kl. 20.00, litt avhengig av når vi er fremme. Passkontroll og tollbehandling kan ta litt tid.

Dag 2. Fredag 15. februar. Bli kjent med omgivelsene.

Anbjørg kommer til frokost og kan være til hjelp. Man kan veksle inn lokal valuta rett over gaten. Det er butikk på hotellet. Safe og kjøleskap på rommet. Bassenget og stranda venter. På stranda finner du solsenger og Atlanterhavet som ligger der med deilig badevann. Nyt dagen! Vi samles til middag kl. 19.00.

Er det noen faddere som er med som vil hjelpe med noe – elektriker, snekker, maling, vasking av skolemøbler, data, strikking, søm eller på helsesentret? Vi tar gjerne imot hjelp fra deg J, men husk dette er helt frivillig.

Dag 3. Lørdag 16. februar. Besøke av fadderbarnet.

Dagen tilbringes sammen med fadderbarna og de barna dere vil ha med ekstra (venners fadderbarn). Send meg alle nummer og navn på de barna dere vil møte denne lørdagen. Koser oss hele dagen med god mat, brus, kjeks, trommer, dans og bading. En herlig og minnerik dag.

 Dag 4. Søndag 17. februar.

Denne dagen kan dere også møte fadderbarna ta turen hjem og se hvordan familien bor – avgjørelsen tar vi i Gambia.

Dag 5. Mandag 18. februar. Avreise kl. 09.00.

Vi reiser og besøker vår første skole i Ebo Town som åpnet 15. november i 2003, her går 300 elever i alderen 4 til 7 år. Kjører derfra til vår barn/ungdom og videregående skole i New Jeshwang – kun 15 minutters kjøring. Her kan dere møte elever, lærere og høre hvordan Butterfly driftes i Gambia. For de som ønsker, og jeg håper det er alle, serveres det deilig varm skolemat/Benechin: Ingredienser: Fisk eller kjøtt, sitronsaft, basilikum, aubergine, opphakket fersk persille, små eller mellomstore løk, fersk chili, ferske tomater, gresskar, gulrot, kål, vegetabilsk olje, vann, tomatpuré for de som foretrekker rødfarget Benechin.Smaker deilig!

Derfra går turen til hotellet – slapper av og vi møtes kl. 19.00 til middag.

Dag 6. Tirsdag 19. februar.

I dag besøker vi vår før-, barn- og ungdomsskole i Brikama med 480 elever. Derfra tar vi turen til Brikama kraftmarked hvor du kan få kjøpt alle mulige figurer, fat og trommer m.m. utskåret i tre.

Vi samles etter hvert til middag på «vår» standard Pizzaresturante. Kl. 19.00

Dag 7. onsdag 20. februar.

I dag tar vi turen til helsesentret og møter mange mødre med sine babyer som kommer for å få vaksine, vitaminer og en helsekontroll. Herfra går turen til Banjul og Gambias National Museum, med en liten stopp på veien med en god lunsj. Derfra til Albert marked inne i selve byen Banjul. Albert marked er en lang gate med boder på hver side hvor det meste kan kjøpes. Hjemme igjen og to timers hvile og vi møtes til en god middag kl. 19.00.

Dag 8. Torsdag 21. februar.

Hviledag for noen, men for dere som vil ta to dagers turen opp eleven. Planlegg og kjøp inn litt kjeks/vann. Husk å ta med – Førstehjelpssaker, myggmiddel, lommelykt og malariatabletter. En ryggsekk på hver reisende. Veksle penger til turen, Omar ønsker 7500 Dalasi pr. person = ca. 1450 nkr. inkl. mat – ikke drikke. Ellers slapper dere av og vi møtes til middag kl. 18.00. tidlig i seng i dag J

 Dag 9 og 10 . Fredag 22 og lørdag 23. februar 2 dagerstur.

Avreise fra hotellet kl. 07.00. Dette er en to dagers bil- og båttur. Vi skal overnatte i runde hytter ved Gambiaflodens bredder. Seng m/myggnett – dusj og toalett helt ok. Vi reiser først til hovedstaden Banjul, og tar båt til Barra, som ligger på den andre siden. Vi kjører med bil strake veien til Farafenni, som er en større by med ca. 30.000 innbyggere. Her besøker vi byens marked! Derfra kjører vi til de Senegambiske steinsirkler som er en samling prehistoriske gravfelter etablert mellom år 300 f.Kr. og 1500-tallet. De er på Unescos verdensarvliste. Wassu Stone Circles, Gambia

Så går turen opp til båten som skal ta oss oppover elven. Båtturen tar 4,5 timer. Her får vi servert deilig lunsj, drikke kjøpes ombord. Ankommer så stedet hvor vi skal overnatte før det blir mørkt og vi finner våre hytter. En deilig afrikansk middag venter. Når mørket faller på er det afrikansk dans ved bålet. Neste dag inntar vi vår frokost i 9 tiden med avreise ca. kl. 10.00.

Derfra går turen over elven igjen til byen Georgetown. Der skal vi besøke slavehuset før ferden går videre til en lunsj som venter på Tendaba Lodge. http://www. TENDABA CAMP (Kwinella, Gambia)

Rett hjem og vi er på hotellet i 17.00-tida. Middag på hotellet.

For dere som ikke er med på to dagers turen – vi finner ut av det i Gambia.

Dag 11. Søndag 24. februar .

I dag kan dere slappe av, men kanskje noen som ønsker å møte sitt fadderbarn, reise hjem til familien eller komme på hotellet. Vi blir enige om hva som skal skje denne dagen når vi er sammen i Gambia. Lærerne vil helst ikke at vi tar ut eleven i skoletiden. Det er derfor greit å være sammen med fadderbarnet på lørdag/ søndag.

Dag 12. Mandag 25. februar.

Igjen tar vi turen med ferje fra Banjul til Barra, denne gangen skal vi først besøke Butterfly Friends skole i Bakalar med 100 elever i alderen 4 til 7 år. Turen koster 2.500 Dalasi m/mat ikke drikke. Derfra går turen til byen Albreda hvor slave museet ligger – derfra går båtturen ut til Kunta Kinteh, slaveøya. https://en.wikipedia.org/wiki/Kunta_Kinteh_Island. En opplevelsesrik heldagstur og hjemme ved hotellet ca. kl. 18.00. Middag venter.

Dag 13. Tirsdag 26. februar.

Bare ta dere fri og slapp av.

 Dag 14. Onsdag 27. februar. Avreise kl. 09.00.

Turen går til vår Førskole i Madiana med 75 elever. Derfra tar vi turen til Tanji Fishing og fiskemarkedet, en stor opplevelse med båter, fisk, kvinner, røykeri for fisk, masse mennesker, en opplevelse som må sees med egne øyneJ .. og ønsker du en kameltur er det også mulig. På veien hjem stopper vi på Sheraton hotell og spiser deilig lunsj. Ta med badetøy om du ønsker for det er et lekkert svømmebasseng på hotellet.

Middag kl. 19.00

 Dag 15. Torsdag 28. februar. Hjem til Norge.

Ferdigpakket kl. 14.00 og vi inntar en god lunsj før avreise fra hotellet til flyplassen kl. 16.00. Avgang fra Gambia 20.40. Lander i Norge kl. 11.45 fredag 1. mars 2019.

Påmelding.

Skjer ved å ta kontakt på 917 05 856, eller e-post; anbjorg@butterflyfriends.no Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Praktiske detaljer

Bagasje: Man kan ha med en koffert a’23 kg, og i tillegg håndbagasje på 10 kg, til sammen 33 kg pr. person. En ekstra koffert kan tas med, men 500 kroner pr. vei. For dere som har reist tidligere er det slutt med to fri kofferter.

 

Penger, valuta.

Ta med norske kroner (1000 lapper ikke noe problem), men hotellet ønsker euro/Mastercard.

Det er også minibanker som tar de fleste korttyper. Maks uttak 8000 dalasi = ca. 1450 nkr. + 35 nkr. gebyr

Med forbehold om litt kursendring: I dag er 100 norske kroner = 550 Dalasi. Priseksempler: pakning med 9 liter vann: 190 Dalasi, middag pr. person: ca. 250/350/450 Dalasi, mineralvann, øl: 40 Dalasi. Transport til de forskjellige utflukter – litt avhengig av avstand ca. 150 til 300 Dalasi pr. person.

Annet:

Husk alltid å ha med vannflaske på alle våre utflukter. Alle utflukter er helt frivillig, dere bestemmer selv hva dere vil være med på. Ved nesten alle utflukter på formiddagen hentes dere kl. 10.00 og til alle middagsutflukter hentes dere 19.00. Vi kjører en liten buss med god sjåfør.

Vaksine med mer.

 • Kontakt kommunehelsetjenesten og følge deres råd. De vil gi de nødvendige vaksinene.
 • Gulfeber, varer livet ut.
 • Hepatitt A/B, to vaksiner første tar du en nå og etter ca. 6 måneder tar du andre vaksine. Hepatitt vaksine varer i 20 år.
 • Det er ikke kolera i Gambia nå, denne drikkevaksine er helt unødvendig og beskytter egentlig bare 40 %.
 • Malariatabletter er spesielt viktig. Husk da å få Malarone som ikke gir bivirkninger. Malarone grønn pakning, tas en hver morgen eller kveld, 2 dager før avreise og en uke etter hjemkomst.
 • Ta med myggmiddel fra Norge.
 • Det er aircondition på rommet og derfor ikke myggnett. Hvis du likevel vil ha myggnett, må du ta dette med fra Norge. Det kan kjøpes hos Nomaden i Oslo eller på nett. Noe som er greit og ha med er et mygglaken også hos Nomaden.
 • Ellers er et lite reiseapotek viktig å ha med i sekken hver dag. Et lite sår eller rift, få det renset og et plaster på med en gang.
 • Imodium for maven greit å bruke.
 • Engelsk sykehus ligger like i nærheten av hotellet.
 • Mange tar med noe enkel mat som knekkebrød – kaviar – brunost og “rett i koppen”. Frokosten er inkludert. Øvrige måltider må man selv betale.
 • 3 pinn (engelsk system) adapter greit og ha med – kan kjøpes på Gardermoen.
 • Internett på hotellet.
 • Mobil kan brukes. Retningsnummer for de som vil ringe fra Norge 00 220 + nummer. Dersom du har en ekstra enkel mobil og ta med – kan lokalt SIM-kort kjøpes for en billig penge, ca. en tier.

Kontaktinfo:  

 • Ringe til Anbjørgs norsk mobil i Gambia 0047 917 05 856
 • Ringe til Anbjørgs Gambiske mobil fra en norsk mobil 00220 200 07 85

 

Maten er fersk, nylaget og velsmakende. For dere som liker fisk og skaldyr er dette landet et eldorado. Til sammen har jeg bestilt mer 750 billetter i løpet av de siste 16 år.

I løpet av disse dagene kan det arrangeres et lite Afrikansk dansekurs – trommekurs – matkurs. Er det noen som vil på fisketur, spille golf eller ….Gambia er et eldorado for fugleelskere. Alt dette kan vi ordne.

Ønsker dere alle velkommen til en minnerik og annerledes ferie

Hilsen

Anbjørg Juliussen
Styreleder og turarrangør.

 

2018-12-21T14:20:38+00:00 Nyheter|