Kjære med-fadder, her kommer ny oppdatering fra oss i styret.

Som jeg skrev i forrige brev, må vi gjøre noen tiltak så organisasjonen er bærekraftig og at budsjettet går i balanse hver mnd. I det innebærer det at skolene må få noe omorganisering, dette er vi nå i dialog med lederen på skolen om.

Forandringer er vi ikke så glad i, og det er heller ikke ansatte i Gambia.

Vi har sendt flere mail der vi søker ett godt samarbeid slik at vi kan redusere kostnadene uten å redusere tilbudet til barna eller kvaliteten vi har på skolene.

Flere fra dette landet tror vi har store penge-sekker og at de ikke blir tomt her i Norge. Vi jobber med dette i kommunikasjonen, dog så ønsker vi at de som kjenner ansatte og elever der nede hjelper oss til å finne ut hvor det er smart å kutte, dette tar litt tid, de vil jo selvfølgelig ikke miste lønn eller kollegaer.

 

I og med at vi som nevn tidligere har mistet mange fadder må vi se på helheten av ansatte og prøve å finne løsninger slik at Butterflyfriends har ett godt skoletilbud.

 

Vi er også redd for Corona på skolene, vi vet jo at barn er sammen og glemmer i «lekens hete» at de må holde avstand. De har jo heller ikke den helsehjelpen vi har, så utfallet av alvorlige sykdommer er ofte triste.  Det regime vi har i Norge er kanskje ikke helt reelt på skolene, men vi vil bruke tid å undersøke nøye hvordan de løser dette, har de nok sprit, hansker, munnbind, hvordan servere mat etc.

 

Sett ut i fra dette perspektivet har jo barna snart mistet ett helt skoleår- burde vi la de gå samme året igjen slik at de får med seg alt pensum som er nødvendig før de rykker opp til neste nivå..? Hvis vi gjør det så vil jo sikre at de har fått med seg hele pensum og er trygge i fagene. Vi ønsker jo gode skoler og gode elever. Dette er noe vi vil ta opp med rektorene og lærerne.

 

Derfor med disse tankene/ beslutningene er vi i en slags forhandling, vi jobber så raskt vi kan for å finne gode løsninger for alle, slik at vi sikre fremtiden for elevene våres. Vi i styret har de beste hensikter. Torsdag den 28. oktober var det all møte og vi har gått inn en avtale med lærerne så vi åpner skolene fra i fredag den 30. oktober, men da med fokus på smitte regime og at barn som ikke er friske må holde seg hjemme. Det vil da si at alle skolene våres er i drift fra mandag- så må vi bare krysse fingrene og håpe de holder seg friske 😊

 

Uten dere faddere er det ingen skole på disse fattige barna- og i sammen har vi samme ønske om å hjelpe❤️

 

Har dere spørsmål er det bare å sende mail eller ringe😊 vi forventer at ansatte i Gambia vil være litt uenig i endringene/ omorganiseringen, men vi må stå sammen slik at pengene vi donerer blir brukt på en god måte.

 

Takker på forhånd for støtten vi får, og håper at dere fortsetter å være fadder i en litt annerledes situasjon.

 

Ta vare på de rundt deg og hold avstand❤️

 

Med vennlig hilsen Ina Pedersen, styreleder i Butterflyfriends.