Last ned programmet her: Faddertur 3 til 17 februar 2023

Faddertur februar 2023.
Det er lagt opp til 2 uker i herlige Gambia og besøk til Butterfly Friends seks skoler med 2000 elever og 160 ansatte.
Vi besøker helsesentret som Butterfly Friends hjelper med lønn til tre jordmødre og to renholdere. Se program nedenfor.
Å fly med SN Brussel tur/retur koster nå 12.500 kroner, det finnes nok noe billigere om man reiser på kryss og tvers i Europa, men da lønner det seg egentlig å bare ha med håndbagasje.
Dersom det er faddere som selv vil ordne flybilletter er det selvfølgelig helt i orden.
Bo på et deilig hotell som faddere i november ferierte på og som de ikke kan få fullrost, virkelig rekreasjon for alle aldere.
Faddertur i året 2023, om Butterfly Friends skal ordne med både billetter og hotell, vil koste 20.000.- kroner og så kommer lommepenger i tillegg.
Ring Anbjørg på 906 52 378 eller epost: sposnor@butterflyfriends.no

Program dag for dag.

Dag 1. Fredag 3. februar 2023
Ankomst Gambia ca. 18.00 Gambisk tid, (kun en time tidsforskjell).
Dere hentes, med en god bil og kaldt drikke + glade mennesker.
Kjøreturen til hotellet tar ca. 40 minutter og middag venter.

Dag 2. lørdag 4. februar
Bli kjent med omgivelsene. Innta en god frokost, bli kjent på hotellet bassenget og stranda. Atlanterhavet ligger der med deilig badevann. Nyt dagen! Vi samles kl. 18.00.

Dag 3. søndag 5. februar.
Dagen i dag sammen med fadderbarna og de barna dere vil ha med ekstra. (venners fadderbarn) Send alle nummer og navn på de barna dere vil møte denne søndagen. Til sponsor@butterflyfriends.no
Husk å ta med noen ekstra håndklær og har du noe badetøy til fadderbarnet, veldig bra. Koser oss hele dagen med god mat, brus, kjeks, trommer, dans og bading. En herlig og minnerik dag. Lærerne vil helst ikke at vi tar ut eleven i skoletiden. Det er derfor greit å være sammen med fadderbarnet på lørdag/ søndag.


Dag 4. Mandag 6. februar.
Vi reiser og besøker Butterfly Friends første skole ca. 30 minutters kjøring. Skolen ligger i landsbyen Ebo Town og skolen har 300 elever i alderen 4 til 7 år. Vi møter glade elever med sang og glede og lærerne tar gjerne en prat. Vi kjører videre til Butterfly Friends barn – ungdom og videregående skole i New Jeshwang, kun 10 minutters kjøring.
Her møter dere elever, lærere og høre hvordan Butterfly driftes i Gambia. For de som ønsker å besøke klasserom og være med på undervisningen er det helt greit. Vi tar oss god tid og til dere som ønsker å smake på skolemat, serveres Benechin og den smaker deilig😊 Derfra går turen til hotellet – slapp av og vi møtes igjen kl. 18.00.


Dag 5. Tirsdag 7. februar.
Starter dagen med en god frokost og avreise kl. 10. I dag besøker vi Butterfly Friends skole i Brikama ca. 40 minutters kjøring. Førskolen åpnet i 2009 og barn/ungdomsskolen åpnet i 2014 og skolen har til sammen 390 elever. Her kan du også ta del i klasserommene og være med på undervisningen, snakke med elever og lærere. Vi får servert god mat og det blir dans og glede. På hjemveien tar vi turen om dere ønsker innom Brikama kraftmarked hvor du kan få kjøpt alle mulige figurer/fat/trommer m.m. utskåret i tre. Tilbake på hotellet slapp av eller ta en dukkert i bassenget og vi møtes kl. 18.00.

Dag 6. Onsdag 8. februar.
Tidlig frokost og vi starter kl. 09.00 på turen til helsesentret, ca. 15 minutters kjøring. Her møter vi mange mødre med sine babyer som kommer for å få vaksine, vitaminer og babykontroll. Har du noe babytøy og opptil tre års størrelse ta det gjerne med så kan du dele ut på senteret. Hjemme igjen i 13.00 tiden, kos dere og vi møtes kl. 18.00.

Dag 7. Torsdag 9. februar.
Slapp av og kos dere.
Vi møtes kl. 18.00.

Dag 8. Fredag 10. februar.
Avreise kl. 10.00. For dere som ønsker. Tur til hovedstaden Banjul og Gambias National Museum. Derfra til Albert marked inne i selve byen. Albert marked er en lang gate med boder på hver side hvor det meste kan kjøpes!
Vi kjører direkte til skolen i Ebo Town og møter fadderbarnet og de som vil – bli med hjem på besøk får mulighet til det og de som ønsker og deler ut ris på skolen gjør det.
Samles når kvelden kommer.


Dag 9. Lørdag 11. februar.
Butterfly Friends fotball akademi er i gang og denne lørdagen skal vi ha fotballturnering med Butterfly Friends 4 lag med jenter. Det er Mjøndalen, Teie, Sigdal og Butterfly Friends😊
Dette en enorm glede og få jenten med i fotballen. Du ser mer om oss på Butterfly Friends Facebook side og hjemmeside.

Dag 10. Søndag 12. februar
Bare kos dere.
Vi møtes kl. 18.00.

Dag 11. Mandag 13. februar.
Reiser til Butterfly Friends skole i Bakalar. Vi starter kl. 08.00 til Banjul – ferje over til Barra og 30 minutter kjøring så er vi på skolen. Ønsker dere å oppleve James Island / Kunta Kinteh slaveøyen blir det også på denne turen. Vi bestemmer dette i Gambia. Hjemme igjen i 18.00 tiden.


Dag 12. Tirsdag 14. februar
Kos dere og vi møtes kl. 18.00


Dag 13. Onsdag 15. februar.
Vi samles kl. 11.00 og sammen finner vi ut om det er noe spesielt ønske for dagen.

Dag 14. Torsdag 16. februar.
Hviledag/ møte fadderbarnet på ettermiddagen i hjemmet om dere ønsker,
Middag kl. 18.00

Dag 15. Fredag 17. februar.
Ferdigpakket kl. 12.00 og vi inntar en god lunsj før avreise fra hotellet til flyplassen kl. 15.00.
Lander i Norge kl. 17.10 Lørdag den 18. februar.

Det blir mange timer i Brussel, men her kan vi betale 39 euro og innta lunsjen -hvor vi kan få et soverom, dusje, massasjestol, sittegrupper med gode skinnstoler. Du kan velge i alt av mat fra frokost, lunsj, middag, kaffe, te, jus, øl, vin alt er inklusiv i de 39 euro. Du kan også lade mobil, pc osv. De timene i Brussel kan vi altså gjøre meget behagelige for oss selv for 39 euro.

I Gambia:

Husk alltid å ha med vannflaske på alle våre utflukter.
Alle utflukter er helt frivillig, DERE bestemmer selv hva dere vil være med på. Vi kjører en liten buss med god sjåfør.
I løpet av disse 2 ukene må enn regne med transport for ca. 1000 nkr. bensin og diesel er blitt kostbart i det landet også.

Valuta og priser vil bli oppdatert.
Ta med norske kroner (1000 lapper ikke noe problem).
Det er også minibanker som tar de fleste korttyper. Maks uttak 8000 dalasi = ca. 1850 nkr. + 50.-nkr. gebyr. Ikke noe lønnsomt men mulig.

Med forbehold om kursendring: I dag er 100 norske kroner = 520 Dalasi. Priseksempler: pakning med 9 liter vann: 50 kr, middag pr. person: ca. 100 kroner, mineralvann og øl: 10/15 kroner. Alle priser i Gambia har også steget de siste årene.

Vaksine med mer:
• Ta kontakt med kommunelegen.
• Gulfeber, varer livet ut.
• Hepatitt A to vaksiner med 6 måneders mellomrom.
• Hepatitt vaksine varer i 20 år. Du kan reise med kun en vaksine.
• Kolera er ikke et stort problem i Gambia, denne drikkevaksinen er unødvendig.
• Malariatabletter er spesielt viktig. Husk da å få Malarone gir færrest bivirkninger. Malarone tas en tablett hver dag, 2 dager før avreise, under hele turen og en uke etter hjemkomst.
• Ta med myggmiddel fra Norge. Husk at det må inneholde DEET-virkemiddelet, for å virke mot malariamyggen. Fås på apoteket.
• Det er aircondition på rommet.
• Ellers er et lite reiseapotek viktig å ha med i sekken hver dag. Et lite sår eller rift, få det renset og et plaster på med en gang.
• Imodium for magen greit å ha.
• Det er et Engelsk sykehus i Gambia + et Gambisk som er meget oppegående.
• Mange tar med noe enkel mat som knekkebrød – kaviar – brunost og “rett i koppen”. Deilig frokost på hotellet er med i prisen.
• Adapter greit å ha med – kan kjøpes på Gardermoen. (engelsk strømsystem)
• Internett på hotellet.
• Mobil kan brukes. Retningsnummer for de som vil ringe fra Norge 00 220 + nummer. (Du kan også kjøpe deg et gambisk SIM-kort der nede om ønskelig. Ikke spesielt billig å kjøpe mobildata der, men mye billigere enn data-roaming med norsk SIM)
• Maten er fersk, nylaget og velsmakende. For dere som liker fisk og skalldyr er dette landet et eldorado.
• I løpet av disse dagene kan det arrangeres et lite Afrikansk dansekurs – trommekurs – matkurs. Gambia er et spennende land for fugleelskere. Er det noen som vil på fisketur, spille golf eller hva som helst… Alt dette kan vi ordne.

Til sammen er det bestilt mer 760 billetter til faddere i løpet av de siste 20 år.

Velkommen til en minnerik og annerledes ferie