Endring faddertur november 2019

Ving har kansellert all avganger fra Oslo.

Faddertur  fra 8. til 22. november 2019.

Avgang fra Oslo  Gardermoen med SN- Brussel kl. 06.30 møt opp kl. 05.00,

 lander i Gambia kl. 17.50 med flybytte i Brussel.

Vi inviterer til organisert tur til Gambia. Se skolene og helsesenteret til Butterfly Friends. Bli med på båttur i mangrovene, kanskje ser vi krokodiller. Turen til Kunta Kinte slaveøyen bør alle få med seg. Du vil få en minnerik og opplevelsesrik tur som jeg tror du vil huske for livet. Gambia er Smilets land hvor dans, trommer, smil og glede går hånd i hånd med fattigdom og sult.

Fly T/R  –  Kr. 7.800.- inkl. 10 kg håndbagasje og en koffert på 23 kg. En ekstra koffert 600.- en vei.

Cape Point Hotell, 50 euro for dobbelt rom og 35 euro for enkelt rom m/frokost pr natt.

Hotell ligger rett ved Atlanterhavet. For mer info – se på hotellets internettadresse www. http://www.accessgambia.com/information/cape-point.html

 

Program dag for dag. 

Dag 1. fredag  08. november  2019. Avreise

Flyet går fra Gardermoen kl. 06.30. Ankommer Gambia 17.50.

Dere blir hentet med buss og kaldt drikke ved ankomst. Det er ca. 40 minutters kjøring til hotellet.

Det serveres middag på hotellet ca. kl. 20.00 eller når vi er fremme. Passkontroll og tollbehandling kan ta litt tid. Betaling transport flyplass/hotell = 3000.- Dalasi for bussen = 600 nkr som deles på antall reisende.

Det er butikk på hotellet, her kan vann kjøpes, veksle lokal valuta rett over gaten. Safe og kjøleskap på rommet.  Ikke myggnett.

Dag 2. lørdag 9.  november .  Bli kjent med omgivelsene.

Innta en god frokost, bli kjent på hotellet. Bassenget og stranda venter og på stranda finner du solsenger og Atlanterhavet ligger der med deilig badevann. Nyt dagen! Vi samles til middag kl. 18.00.

Er det noen faddere som er med som vil hjelpe med noe, elektriker, snekker, maling, vasking av skolemøbler, data, strikking, søm, helsesentret ?? vi tar gjerne imot hjelp fra deg J  bare si fra, men husk dette er helt frivillig.

Dag 3. søndag 10.  november.

Dagen i dag sammen med fadderbarna og de barna dere vil ha med ekstra. (venners fadderbarn) Send meg alle nummer og navn på de barna dere vil møte denne søndagen. Husk og ta med noen frottehåndklær, kan kjøpes i Gambia for en billig penge.   Koser oss hele dagen med god mat, brus, kjeks, trommer, dans og bading.  En herlig og minnerik dag. Lærerne vil helst ikke at vi tar ut eleven i skoletiden. Det er derfor greit å være sammen med fadderbarnet på lørdag/ søndag.

Dag 4. Mandag 11.november.

Vi reiser og besøker vår første skole i Ebo Town som åpnet 15. november i 2003, her går 300 elever i alderen 4 til 7 år. Kjører derfra til vår barn – ungdom og videregående skole i New Jeshwang, kun 15 minutters kjøring. Her kan dere møte elever, lærere og høre hvordan Butterfly driftes i Gambia. For de som ønsker og jeg håper det er alle! Serveres det deilig varm skolemat/Benechin: Ingredienser: Fisk eller kjøtt, sitronsaft, basilikum, aubergine, opphakket fersk persille, små eller mellomstore løk, fersk chili, ferske tomater, gresskar, gulrot, kål, vegetabilsk olje, vann, tomatpuré for de som foretrekker rødfarget Benechin. Smaker deilig.  Derfra går turen til hotellet – slapper av og vi møtes kl. 18.00 til middag.

Dag  5. Tirsdag 12.  november.

Starter dagen kl. 10 og reiser til Butterfly sine skoler i Brikama. Førskolen åpnet i 2009 og barn/ungdomsskolen åpnet i 2014. Her kan du også ta del i klasserommene og snakke med lærer. Vi får servert god mat og det blir både dans og glede. På hjemveien tar vi turen til Brikama kraftmarked hvor du kan få kjøpt alle mulige figurer/fat/trommer m.m. utskåret i tre. Vi møtes til middag kl. 18.00.

Dag  6. Onsdag 13. november. 

Starter kl. 09.00. I dag tar vi turen til helsesentret og møter mange mødre med sine babyer som kommer for å få vaksine, vitaminer og en helsekontroll. Vi har massevis av baby klær som dere kan dele ut til mødrene. Hjemme igjen, kos dere og vi møtes til en god middag kl. 18.00.

Dag 7. Torsdag 14. november.   

Bare slapp av og kos dere. Middag kl. 18.00.

Dag 8. Fredag 15.  november.  Avreise kl. 10.00.  For dere som ønsker.

Tur til hovedstaden Banjul og Gambias National Museum. En stopp på veien med god lunsj. Derfra til Albert marked inne i selve byen. Albert marked er en lang gate med boder på hver side hvor det meste kan kjøpes! Hjemme igjen og to timers hvile og vi møtes til en god middag kl. 18.00.

Dag 09/10  lørdag/søndag 16/17.  november. Denne weekend kan dere som ønsker enten besøke sitt fadderbarn, reise hjem til familien eller barna komme på hotellet.  Vi blir enige om hva som skal skje denne weekend når vi er sammen i Gambia. Lærerne vil helst ikke at vi tar ut eleven i skoletiden. Det er derfor greit å være sammen med fadderbarnet på lørdag/ søndag.

Dag 11 . Mandag 18. november.

Møtes kl. 07.00 og turen går med ferje fra Banjul til Barra, ca. 45 minutter.  Først stopp Butterfly sin Førskole i Bakalar med 112 elever i alderen 4 til 7 år. Derfra videre til Kunta Kinteh slave øyen og muset i Albreda.  Turen koster 2.500 Dalasi m/mat og drikke. https://en.wikipedia.org/wiki/Kunta_Kinteh_Island. En opplevelsesrik heldagstur og hjemme ved hotellet ca. kl. 18.00. Middag venter.

Dag 12. Tirsdag 19. november.     Slapp av og kos dere.

Dag 13. Onsdag 20. november.  For dere som ønsker.

Avreise fra hotellet kl. 08.00. vi tar en dagstur i Gambia. Kjører over den nye broen. Derfra kjører vi til de Senegambiske steinsirkler som er en samling prehistoriske gravfelter etablert mellom år 300 f.Kr. og 1500-tallet. De er på Unescos verdensarvliste.  Wassu Stone Circles, Gambia

Ferden går videre til en lunsj som venter på Tendaba Lodge. http://www. TENDABA CAMP (Kwinella, Gambia) Rett hjem og vi er på hotellet i 18.00-tida. Middag på hotellet

Dag 14. Torsdag 21. november.  Hviledag. Middag kl. 18.00

Dag 15. Fredag 22. november.

Ferdigpakket kl. 16.00 og vi inntar en god lunsj før avreise fra hotellet til flyplassen kl. 17.30. Avgang fra Gambia 18.50. Lander i Norge kl. 12.30 den 23. november.

 

Penger, valuta.

Ta med norske kroner (1000 lapper ikke noe problem).

Det er også minibanker som tar de fleste korttyper. Maks uttak 8000 dalasi = ca. 1450 nkr. + 35 nkr. gebyr

Med forbehold om litt kursendring: I dag er 100 norske kroner = 550 Dalasi. Priseksempler: pakning med 9 liter vann: 190 Dalasi, middag pr. person: ca. 250/350/450 Dalasi, mineralvann, øl: 40 Dalasi. Transport til de forskjellige utflukter – litt avhengig av avstand ca. 150 til 300 Dalasi pr. person.

Annet:

Husk alltid å ha med vannflaske på alle våre utflukter. Alle utflukter er helt frivillig, dere bestemmer selv hva dere vil være med på.  Vi kjører en liten buss med god sjåfør.

Vaksine med mer.

 • Kontakt kommunehelsetjenesten og følge deres råd. De vil gi de nødvendige vaksinene.
 • Gulfeber, varer livet ut.
 • Hepatitt A, to vaksiner første tar du en nå og etter ca. 6 måneder tar du andre vaksine. Hepatitt vaksine varer i 20 år. Du kan reise med kun en vaksine.
 • Det er ikke kolera i Gambia nå, denne drikkevaksine er helt unødvendig og beskytter egentlig bare 40 %.
 • Malariatabletter er spesielt viktig. Husk da å få Malarone som ikke gir bivirkninger. Malarone grønn pakning, tas en hver morgen eller kveld, 2 dager før avreise og en uke etter hjemkomst.
 • Ta med myggmiddel fra Norge.
 • Det er aircondition på rommet og derfor ikke myggnett. Noe som er greit og ha med er et mygglaken kjøpes hos Nomaden.
 • Ellers er et lite reiseapotek viktig å ha med i sekken hver dag. Et lite sår eller rift, få det renset og et plaster på med en gang.
 • Imodium for maven greit å bruke.
 • Engelsk sykehus ligger like i nærheten av hotellet.
 • Mange tar med noe enkel mat som knekkebrød – kaviar – brunost og “rett i koppen”. Frokosten er inkludert. Øvrige måltider må man selv betale.
 • 3 pinn (engelsk system) adapter greit og ha med – kan kjøpes på Gardermoen.
 • Internett på hotellet.
 • Mobil kan brukes. Retningsnummer for de som vil ringe fra Norge 00 220 + nummer. Dersom du har en ekstra enkel mobil og ta med – kan lokalt SIM-kort kjøpes for en billig penge, ca. en tier.

Kontaktinfo:  

 • Får du i Gambia.

Maten er fersk, nylaget og velsmakende. For dere som liker fisk og skaldyr er dette landet et eldorado. Til sammen har jeg bestilt mer 750 billetter i løpet av de siste 17 år.

I løpet av disse dagene kan det arrangeres et lite Afrikansk dansekurs – trommekurs – matkurs. Er det noen som vil på fisketur, spille golf eller ….Gambia er et eldorado for fugleelskere. Alt dette kan vi ordne.

 Ønsker dere alle velkommen til en minnerik og annerledes ferie

Anbjørg Juliussen
Turarrangør.

2019-05-23T12:21:52+00:00 Nyheter|