Butterfly Friends forandrer jentefotballen i Gambia.

Det finnes tusenvis av fotballakademi rundt om på kloden. De fleste er spesialdesignet for at unge talentfulle gutter skal bli en lukrativ inntektskilde for klubber og agenter.

Butterfly Friends fotballakademi derimot, har som målsetting å bli et sted hvor unge jenter kan utvikle både selvtillit og tro på at de en dag kan bli en like verdifull ressurs som guttene, både lokalt og nasjonalt.

Det er moro å kunne slå fast at en slik satsing på et akademi hvor likestilling mellom gutter og jenter ligger i bunn samtidig også gjør vår satsing helt spesiell i internasjonal fotball. Målsettingen er at disse vakre sommerfuglene etterhvert også framstå som både interessante og verdifulle samarbeidspartnere for menn i dette fattige landet.

Ved inngangen til 2023 er det 80 entusiastiske jenter tilknyttet akademiet, men interessen for å være med er nå så stor at vi antagelig vil måtte utvide ytterligere i løpet av året.

Men skal disse jentene trene flere treningsøkter i uka etter skolen, trenger de flaskevann i varmen, men også et ekstra måltid med ris. Det er noe vi vil prøve å få til i løpet av