ABC Lower and Upper Basic School nr. 5 New Jeshwang 2017-05-19T08:04:03+00:00

ABC Lower and Upper Basic School nr. 5 New Jeshwang

Skolen åpnet i november 2010. Takket være alle våre fantastiske støttespillere kunne vi bygge en praktfull skole til 1,3 millioner kroner, trolig en av de aller beste i hele Gambia.

Skolen har 900 elever og 64 ansatte. Eleven begynner her i første klasse og går ut niende.

Skolen har 18 klasserom, kontorer, bibliotek, datarom, lærerværelse, egen kjøkkenavdeling med spiseplass for elevene og en stor uteplass med egen grønnsakhave. Her lærer eleven og dyrke. Det er egen frukthage med bananplanter, papaya-, appelsin- og mangotrær. Om noen år vil det også kunne høstes frukt.

Det er fliselagt en stor platting på 100 kvm med egen talerstol. Dette stedet blir flittig brukt av alle våre elever opptil flere ganger i uken. Elevene samles og får informasjon om hygiene, oppførsel og skolearbeid, og det avholdes også foreldremøter og andre sammenkomster her.

Alt av møbler på denne skolen – og til alle våre andre skoler – har kommet fra gode støttespillere i Norge. Vi har sendt nedover totalt 44 kontieinere.

New Jeshwang og Ebo Town henger sammen. Det er kun 20 minutter å gå mellom disse to skolene. Dette området er en meget fattig del av Gambia og gleden er stor når de fattigste av de fattige får gå på en av Gambias beste skoler.

Koordinator og arkitekt Seedy Drammeh.

Rektor Haddy Jallow for 1.- 6. klasse.

Prinsipal Mbye Gay  for 7.- 12 klasse.