ABC Lower and Upper Basic School New Jeshwang

Skolen åpnet i november 2010. Takket være alle våre fantastiske støttespillere kunne vi bygge en praktfull skole til 1,3 millioner kroner, trolig en av de aller beste i hele Gambia.

Skolen har 780 elever og 89 ansatte. Elevene på denne skolen kommer fra førskolen i Ebo Town, og her går elevene seks år på barneskole, og tre år på ungdomsskole.

Skolen har 18 klasserom, kontorer, bibliotek, datarom, lærerværelse, egen kjøkkenavdeling med spiseplass for elevene og en stor uteplass med egen grønnsakshage. Her lærer elevene å dyrke grønnsaker. Det er egen frukthage med bananplanter, papaya-, appelsin- og mangotrær. Om noen år vil det også kunne høstes frukt.

Det er fliselagt en stor platting på 100 kvm med egen talerstol. Dette stedet blir brukt hver dag av våre elever til ballspill og lek. Elevene samles og får informasjon om hygiene, oppførsel og skolearbeid. Hver mandag morgen ønskes de velkommen til en god skoleuke, og før de går hjem på fredag ønsker lærerne dem god helg og velkommen tilbake på mandag med nygredd hår, ren uniform og vilje til å gjøre en god jobb i klasserommet.

Alt av møbler på denne skolen – og til alle våre andre skoler – har kommet fra gode støttespillere i Norge. Vi har sendt nedover totalt 47 konteinere.

New Jeshwang og Ebo Town henger sammen. Det er kun 20 minutter å gå mellom disse to skolene. Dette området er en meget fattig del av Gambia og gleden er stor når de fattigste av de fattige får gå på en av Gambias beste skoler. I de aller fleste familier er det første generasjon som får utdannelse.

Rektor Patrick Bojang for Barneskolen (1.- 6. klasse).

Depthy Alasana Yarbou for Barneskolen.

Prinsipal Mr Gaye  for Ungdomsskolen (7.- 9. klasse).

Depethy Mr. Kamara for Ungdomsskolen.