ABC Lower and Upper Basic School New Jeshwang 2019-08-27T12:50:57+00:00

ABC Lower and Upper Basic School New Jeshwang

Skolen åpnet i november 2010. Takket være alle våre fantastiske støttespillere kunne vi bygge en praktfull skole til 1,3 millioner kroner, trolig en av de aller beste i hele Gambia.

Skolen har 1000 elever og 89 ansatte. Elevene begynner her i første klasse og går ut niende.

Skolen har 18 klasserom, kontorer, bibliotek, datarom, lærerværelse, egen kjøkkenavdeling med spiseplass for elevene og en stor uteplass med egen grønnsakshage. Her lærer elevene å dyrke grønnsaker. Det er egen frukthage med bananplanter, papaya-, appelsin- og mangotrær. Om noen år vil det også kunne høstes frukt.

Det er fliselagt en stor platting på 100 kvm med egen talerstol. Dette stedet blir flittig brukt av alle våre elever opptil flere ganger i uken. Elevene samles og får informasjon om hygiene, oppførsel og skolearbeid, og det avholdes også foreldremøter og andre sammenkomster her.

Alt av møbler på denne skolen – og til alle våre andre skoler – har kommet fra gode støttespillere i Norge. Vi har sendt nedover totalt 44 kontieinere.

New Jeshwang og Ebo Town henger sammen. Det er kun 20 minutter å gå mellom disse to skolene. Dette området er en meget fattig del av Gambia og gleden er stor når de fattigste av de fattige får gå på en av Gambias beste skoler.

Koordinator og arkitekt Seedy Drammeh.

Rektor Patrick Bojang for Lower Basic (1.- 6. klasse).

Prinsipal Mr Gaye  for Upper Basic (7.- 9. klasse).