ABC Førskole i Ebo Town

Skolen åpnet 15. november 2003 med 230 elever i alderen fire til syv år. Skolen har åtte klasserom, kontor, eget kjøkken og 26 ansatte. Skolen har 310 elever, og her går de i tre år. Når det tredje året er slutt er det eksamen og «Graduation», hvor eleven får utdelt sitt sertifikat. Dette er stor stas både for og ansatte i Gambia. Herfra går eleven over til New Jeshwang hvor de får 12 års fri skolegang.

Byen Ebo Town er en forstad til byen Serrekunda på den sørlige siden av Gambia-elven. Ebo Town er bygget opp på tidligere ris marker. Fattige kom hit for å bygge sine hjem for 30 år siden. Familiene som bor her i dag er svært fattige og det er stor arbeidsledighet og nød.

I regntiden fra juli og ut oktober er det oversvømmelse i de fleste hus og malariaen florerer. Den gratis skolegangen som Butterfly Friends gir barna, betyr svært mye for de fattige familiene, hvorav ca. 80 % er analfabeter.

ABC Førskole i Ebo Town var vår første skole. Et bolighus ble leid og pusset opp, og 60 elever startet her. De fikk varm mat hver dag, og vi hadde to lærere (som fortsatt er lærere i Ebo Town).

Da grunnlegger av Butterfly Friends, Anbjørg Juliussen, skulle registrere elever til skolen, møtte det opp 120 små skoleklare barn – dobbelt så mange som det var plass til. Da hadde ikke Anbjørg annet valg enn å love dem også skolegang, noe hun fikk til bare få måneder senere. Tre konteinere var sendt fra Norge med alt utstyr, og det var en gledens dag da alt kom på plass og faddere fra Norge ankom. Det var en stor åpningsfest med mange faddere fra Norge. En gledens dag med alle våre elever, ansatte og fadder fra Norge.

Rektor ved skolen er Marie Sophia Sarr. Hun var Butterfly Friends første lærer for over 20 år siden.