Det er tirsdag formiddag hjemme hos to av Butterfly Friends mest trofaste støttespillere Øyvind og Svanhild Olsen i Tønsberg. Begge framstår med sin entusiasme og sitt brennende engasjement langt yngre enn alderen skulle tilsi. Ja, det er nesten ikke til å tro at Øyvind nærmer seg 90 og Svanhild 86, tenker vi.

-Vårt engasjement i Butterfly Friends har gitt oss mange gode opplevelser, sier Øyvind. – Det er ingen tvil om at livene våre har fått en videre horisont takket være dette fantastiske skoleprosjektet i Gambia!

– Det er en veldig god følelse å ha bidratt til at mange barn har fått et bedre liv, med flere muligheter enn de ellers ville fått, følger Svanhild opp.– Jeg tenker vel at alderdommen ville blitt fattigere uten å ha opplevd gleden og den sterke gløden i hundrevis av barneøyne der nede. – Det er godt å tenke at vi forhåpentligvis har bidratt til å gjøre en liten forskjell, understreker Øyvind.

Øyvind og Svanhild har vært solide støttespillere i Butterfly Friends siden starten, tidlig på to tusen tallet. Tilsammen er det blitt syv turer til Gambia, nå sist i 2016.

Foruten å være faddere til tre barn, har begge også bidratt til driften på andre måter. Svanhild som er utdannet sykepleier har gjort en betydelig innsats for det flotte helsesenteret som i dag framstår like moderne som de beste i Norge, mens Øyvind har bidratt med vedlikehold på Butterflys mange skoler.Dessuten viskes det i krokene at han har reparert et ikke ubetydelig antall symaskiner som igjen har gitt mange kvinner en liten, men likefullt nødvendig ekstrainntekt

Ellers vil både Øyvind og Svanhild hylle selve turbomotoren i dette skoleprosjektet, nemlig Anbjørg Juliussen.

– Det er sjelden å møte et menneske med slik handlekraft, understreker Øyvind.

– Jeg har vanskelig for å tro at andre ville ha greid det samme, det Anbjørg har fått til står det virkelig respekt av, avslutter Svanhild.