Det ble en enkel, men varm feiring av jubileet på Samfunnshuset Folkvang på Geithus torsdagen i romjula.

Vær- og kjøreforhold gjorde at mange trofaste støttespillere ikke kunne delta, men de som kom, fikk oppleve et skoleprosjekt som siden starten i 20O2 har vokst fra en håndfull barn i et falleferdig skur uten tak, til to tusen stolte elever på seks moderne skoler i 2022.

Initiativtaker til Butterfly Friends, Anbjørg Juliussen ble sammen med trofaste bidragsytere, hyllet for sin innsats som gjennom to tiår har gitt nærmere tre tusen barn et bedre liv. Samtidig gjorde hun det klart at jubilanten i jubileumsåret ønsker seg flere faddere for å opprettholde tilbudet om gratis skolegang.

– Vi hadde allerede fra starten av bestemt oss for at våre skoler skulle være gratis, fastslår Anbjørg. – Dermed ville også jentene i dette fattige landet, få en mulighet til skolegang. Hadde også vi krevd betaling, slik det er vanlig ved statlige skoler i Gambia, ville de fleste foreldre holdt jentene hjemme og sendt guttene på skolen.
Dette forklarer også hvorfor flertallet av elevene på våre skoler er jenter, noe jeg personlig er veldig glad for. Vi blir nok stadig flere som tenker at jentene er Afrikas framtid!

Vi kommer tilbake med mer stoff om jubileet pluss intervjuer med både ildsjeler og faddere.

I mellomtiden ønsker Butterfly Friends alle et godt nytt år!