Slik var starten på Butterfly Friends i 2003:

Det hele begynte med et hus i Ebo Town som fikk noe oppussing og 60 elever som skulle få undervisning av to lærere…
Når registreringen begynte kom det 120 barn med sine mødre, og alle 120 ville begynne på skolen, men det var kun plass til 60 elever. Vi gråt litt alle sammen, og jeg sa «det er greit, jeg skal bygge skole til dere, og vi skal få den klar til september». Det ble ikke september, men 15. november samme år stod den nye skolen ferdig og 230 elever begynte. Det var enorm glede på åpningsdagen, med mange gode faddere fra Norge og mange Gambiere som aldri hadde sett en så fin skole. Her var det malt både innvendig og utvendig, det var flislagte gulv og pulter og stoler fra Norges land. Tre 40f konteinere var sendt fra Norge.

I Ebo Town har alt gått sin gang i snart 18 år, og i dag går 300 elever på denne skolen og der er 24 ansatte. I løpet av disse årene har vi fått bygget flere skoler i Gambia, og nå går vel 2000 elver på våre skoler. Elever som er veldig stolte av å få gå med Butterflys uniformer, og som er veldig dyktige på skolen. Vi er minst like stolte av dem.

Så er det noen der ute som vil bli fadder for en elev eller støtte prosjektet er vi veldig takknemlige. Butterfly Friends har snart jobbet i 18 år for at fattige barn i Gambia skal få utdannelse. Heldigvis har vi mange GODE faddere som forstår hvor viktig det er å hjelpe. Tusen takk til dere.

Bildeserie fra Brikama, 2003:

Åpningsdagen var preget av glede, stolthet og håp 🦋 Fornøyde skolebarn som får et varmt måltid hver dag.

Vil du bli fadder? trykk her

🦋