Hei til nord, syd, øst og vest i Norges land.

Vi i styret i Butterfly Friends jobber for fullt for alle elevene og de ansatte som jobber ved skolene våre i Gambia. I det nye styret har vi nå også fått med oss en tidligere rektor som har vært engasjert i Butterfly Friends gjennom et skoleprosjekt i 10 år. Dette har gitt oss mulighet til å se nærmere på organiseringen av skolene og presentert nye instrukser til alle ansatte. Til tross for noen tunge år er vi nå optimistiske for framtiden.

Salget i bruktbutikken vår i Vikersund går fortsatt bra, nå på det 10. året, og i tillegg er vi er i gang med å samle inn skolemøbler, klær og annet utstyr til kontaineren som går 1. oktober.

Som dere forstår, jobber vi for fullt for Butterfly Friends elever og ansatte. Det vil vi gjerne fortsette med, men vi trenger hjelp skal vi kunne fortsette å tilby den gode utdannelsen alle Butterfly Friends’ elver får i dag.

For 200.- kroner pr. måned er du med på å støtte en elev med 15 års gratis utdannelse: tre år på førskole, seks år på barneskole, tre år på ungdomsskole og tre år på videregående. I tillegg går pengene til varm lunsj hver dag til alle våre elever og ansatte, alt av skolemateriell, uniformer, faste utgifter som strøm/vann og lønn til ansatte.

Butterfly Friends har til sammen syv skolebygg som ligger i Brikama, Bakalar, Ebo Town og New Jeshwang. Alle skolene har skolemøbler fra Norge. Vi har i løpet av årene sendt 47 store kontainere fylt med gaver fra gode støttespillere, og det er mange vidunderlige mennesker som har stått på i alle de 19 årene Butterfly Friends har jobbet i Gambia.

Dessverre kan vi ikke ta inn alle som ønsker å begynne på våre skoler. Butterfly Friends har alltid prioritert å gi utdannelse til jenter som ofte ikke gis lov til å gå på skole, fordi gutters utdannelse blir prioritert i Gambia. Uansett kjønn, er mange av de som begynner på våre skoler den første i sin familie som får utdannelse.

En mor kom på skolen en dag i juni 2021. Hun hadde store problemer med å gå, men hun sa «jeg ville komme til skolen fordi jeg ville takke dere personlig, uten Butterfly Friends ville min sønn ha sittet hjemme, i dag studerer han tredje året på medisinstudiet». Butterfly Friends har mange tildigere elever der ute som studerer eller er i arbeid. Utdannelse er nøkkelen til femtiden.

Butterfly Friends hjelper ikke bare elever, men vi har 220 ansatte som får lønn hver måned og alle har egne familier de hjelper. Det blir mange mennesker!

Butterfly Friends er med på å bygge opp landet Gambia og det kan vi gjøre sammen med deg.

Takk for du tok deg tid til å lese dette skrivet og vi ønsker deg en fin dag.

 

Butterfly Friends ønsker seg mange faddere til sitt skoleprosjekt i Gambia. Ønsker du å hjelpe Butterfly Friends? Send navn, adresse, epost og mobilnummer til sponsor@butterflyfriends.no  eller på sms til mobil: 906 52 378.

 

Butterfly Friends har skattefradragsordning.

Jenter ved ungdomsskolen takker og viser sin takknemlighet til de norske fadderne. ❤

 

Vi ønsker dere alle en fin uke.   Hilsen fra Styret i Butterfly Friends. 🦋