Her er Anbjørgs Faddderbrev 2022_som hun skrev etter den forrige turen hun hadde til Gambia like før jul.

 

Vikersund januar 2022

Kjære faddere😊

Fem uker i Gambia og det er hyggelig og fint å komme til alle Butterfly Friends skoler, det er et yrende liv med smil, sang og dans fra elevene.

Alt går sin gang, med 2000 elever på skolebenken hver dag og elevene får undervisning fra gode velutdannede lærere. Det ser vi nå etter hvert som elevene går ut av videregående.

Jeg hadde møter med ledelsen, rektor på alle skoler og de ansatte.  Det er gode fine folk vi jobber med, og det er godt å vite. Tross alt så sendes det 160.000 kr. hver måned til lunsj til både elever og ansatte, skolemateriell, lønninger + faste utgifter som strøm og vann på alle skolene. Butterfly Friends kontordame ordner med alt av utbetalinger, så alle pengene kommer dit de skal. Lønningslister og faste utbetalinger blir godkjent fra Norge før det utbetales.  Blir ikke lønn betalt, elevene/ansatte får ikke lunsj, alt er mørkt og ikke vann, vil vi få høre det. Så vi kan stole på folkene vi jobber med i Gambia.

Vi arrangerte Graduation for de elevene som gikk ut av videregående skole i 2021. Middag på restaurant med kylling og pommes frites det er det alle ønsker, to drikke og is til dessert. Stor glede og stor takknemlighet til alle dere faddere som hjelper Butterfly Friends. Det var en minnerik ettermiddag med taler og gode ord til studentene.

De som gikk ut av videregående i 2020 fikk sin Graduation da jeg var i Gambia i mai/juni 2021.

Vi hadde ikke Graduation for førskolen, barneskolen og ungdomsskolen. Det blir for kostbart, derfor blir det nå bare for de som går ut av videregående. Trist, men vi må snu på krona skal vi få alt til å strekke til.

Vi ønsker og håper vi får flere faddere, flere støttespillere med oss i det nye året, vi jobber for det.

Mange tidligere Butterfly Friends elever studerer både i Gambia og ute i verden. Vi har legestudenter, sykepleiere, jordmødre, lærere og det er mange som studerer økonomi, ei jente er i India og studerer landbruk. Butterfly har elever på yrkesskolen i Gambia og Mariama er et godt eksempel på det.

Mariama, som ikke hadde mulighet til videre studier når hun gikk ut fra videregående, begynte på yrkesskolen sammen med en venninne for å utdanne seg til elektriker. De fikk stadig høre jenter blir ikke elektrikere, men det ble de og i tillegg godkjente installatører for solcellepanel. I dag har de eget firma – vært på Gambisk TV – de er jo historiske! 😊  Herlige jenter. Det er mange gladhistorier om dagen.

Det er så fint, jentene kommer for fullt, de forstår nå de kan få de samme jobbene som gutta – nå vil jentene ha utdannelse og jobb. Hurra! Butterfly Friends er ikke bare et av landes beste skoleprosjekt, vi hjelper også velutdannede Gambiere.

Bruktbutikken går bra, vi får så mye fint, helt utrolig hva folk gir, vi er kjempeglade for den gode omtanken. Damene, Inger Johanne Grøstad, Ellen Pandur, Aud Olander og Olaug Nes jobber hver uke! Og det har de gjort i 10 år!!  Alle som jobber i Butterfly Friends jobber frivillig. Flotte damer vi kan være stolte av. Omsetningen der går til faste utgifter som, regnskapskontoret, strøm, husleie og det eventuelle overskuddet går til Gambia.

Som dere forstår så står vi alle på for «våre» elever og ansatte.

Butterfly Friends legger opp til faddertur den 11 til 25 november 2022. Vi feirer 20 år siden Butterfly Friends startet det første skoleprosjekt. Meld deg på!

Følg oss på Facebook og på www.butterflyfriends.no

Takker dere alle for god hjelp, som jeg har skrevet mange, mange ganger tidligere: uten dere faddere, ingen skoler i Gambia.

 

Vi ønsker dere alle et fredfullt og godt nytt år – ta vare på hverandre. Hilsen til dere alle fra styret i Butterfly Friends v/ Anbjørg Juliussen.                                         Mobil: 906 52 368                  Epost: sponsor@butterflyfriends.no