Varm sommersol, milevis med sandstrender, silkemyke sommerkvelder, møte med glade barneansikter, et variert program med besøk på Butterfly Friends skoler og helsestasjon og med muligheten til å oppleve en fargerik fotballturnering med våre skolejenter.

Avreise fra Gardermoen lørdag den 18. november kl. 17.45 via Istanbul, fremme i Gambia søndag kl. 08.45 den 19. november. Hjemreise søndag 3. desember, fremme på Gardemoen kl. 17.00 mandag den 4. desember.

Billett t/r kr. 9500.- Du kan ha med 2 kofferter av 23 kg og 8 kg håndbagasje pr. person.

For mange er november langt unna nå, men dette er en særdeles god pris, fordi vi er tidlig ute.

Vi bor på supre Bojang River Losje, Cape Point. Helt nytt og lekkert, men her har det allerede begynt å komme inn reservasjoner for november/desember. Derfor sender vi denne invitasjonen nå.

Eget hus for 2 personer 500.-kr. pr. natt.
Eget hus hvor det er sengeplass for tre personer 720.- pr. natt.
Overnatting på Cape Point har dessuten den fordelen at vi bare er 15 minutter unna skoler og helsesentre.

Ring Anbjørg på 906 52 378 eller epost: sponsor@butterflyfriends.no

Program dag for dag.
Dag 1. Søndag 19. november 2023
Ankomst Gambia kl. 08.45 Gambisk tid, (kun en time tidsforskjell)
Dere hentes, med god bil og kaldt drikke + glade mennesker.
Kjøreturen til hotellet tar ca. 40 minutter og en god frokost venter.
Bli kjent med omgivelsene. Bassenget og stranda. Atlanterhavet ligger der med deilig badevann. Nyt dagen! Vi samles kl. 18.00.
Dag 2. Mandag 20. november.
Vi reiser kl. 10.00 og besøker Butterfly Friends første skole ca. 20 minutters kjøring. Skolen ligger i landsbyen Ebo Town og skolen har 300 elever i alderen 4 til 7 år. Vi møter glade elever med sang og glede og lærerne tar gjerne en prat. Vi kjører videre til Butterfly Friends barn – ungdom og videregående skole i New Jeshwang, kun 10 minutters kjøring.
Her møter dere elever, lærere og høre hvordan Butterfly driftes i Gambia. For de som ønsker å besøke klasserom og være med på undervisningen helt greit. Vi tar oss god tid og dere som ønsker å smake på skolemat, serveres Benneche og den smaker deilig Derfra går turen til hotellet – slapp av og vi møtes igjen kl. 18.00.
Dag 3. Tirsdag 21. november.
Avreise kl. 10. I dag besøker vi Butterfly Friends skole i Brikama ca. 40 minutters kjøring. Førskolen åpnet i 2009 og barn/ungdomsskolen åpnet i 2014 og skolen har til sammen 390 elever. Her kan du også ta del i klasserommene og være med på undervisningen, snakke med elever og lærere. Vi får servert god mat og det blir dans og glede. På hjemveien tar vi turen om dere ønsker innom Brikama kraftmarked hvor du kan få kjøpt alle mulige figurer/fat/trommer m.m. utskåret i tre. Tilbake på hotellet slapp av eller ta en dukkert i bassenget og vi møtes kl. 18.00.
Dag 4. Onsdag 22. november.
Tidlig frokost og vi starter kl. 09.00 på turen til helsesentret, ca. 15 minutters kjøring. Her møter vi mange mødre med sine babyer som kommer for å få vaksine, vitaminer og babykontroll. Har du noe babytøy og opptil tre års størrelse ta det gjerne med så kan du dele ut på senteret. Hjemme igjen i 13.00 tiden, kos dere og vi møtes kl. 18.00.

Dag 5. Torsdag 23. november.
Slapp av og kos dere.
Vi møtes kl. 18.00.

Dag 6. Fredag 24. november.
Avreise kl. 10.00. For dere som ønsker. Tur til hovedstaden Banjul og Gambias National Museum. Derfra til Albert marked inne i selve byen. Albert marked er en lang gate med boder på hver side hvor det meste kan kjøpes!
Samles når kvelden kommer.

Dag 7. Lørdag 25. november.
Butterfly Friends fotball akademi er i gang og denne lørdagen skal vi ha fotballturnering med Butterfly Friends 4 lag med jenter. Det er Mjøndalen, Teie, Sigdal og Butterfly Friends
Dette en enorm glede og få jenten med i fotballen. Du ser mer om oss på Butterfly Friends Facebook side og hjemmeside.

Dag 8. Søndag 26. november.
Dagen i dag sammen med fadderbarna og de barna dere vil ha med ekstra. (venners fadderbarn) Send alle nummer og navn på de barna dere vil møte denne søndagen. Til sponsor@butterflyfriends.no
Husk og ta med noen ekstra frottehåndklær og har du noe badetøy til fadderbarnet, veldig bra. Koser oss hele dagen med god mat, brus, kjeks, trommer, dans og bading. En herlig og minnerik dag. Lærerne vil helst ikke at vi tar ut eleven i skoletiden. Det er derfor greit å være sammen med fadderbarnet på søndag.
Vi møtes kl. 18.00.

Dag 9. Mandag 27. november.
Reiser til Butterfly Friends skole i Bakalar. Vi starter kl. 08.00 til Banjul – ferje over til Barra og 30 minutters kjøring så er vi på skolen. Ønsker dere å oppleve James Irland slave øyen blir det også på denne turen. Vi bestemmer dette i Gambia. Hjemme igjen i 18.00 tiden.

Dag 10. Tirsdag 28. november.
Kos dere og vi møtes kl. 18.00
Dag 11. Onsdag 29. november.
Vi samles kl. 11.00 og sammen finner vi ut om det er noe spesielt ønske for dagen.
Dag 12. Torsdag 30. november.
Hviledag Middag kl. 18.00
Dag 13. Fredag 1. desember.
Møte fadderbarnet på ettermiddagen i hjemmet om dere ønsker.
Dag 14. Lørdag 2.desember.
Kosedag, fadderbarn, marked, stranda
Dag 15. Søndag 3. desember.
Ferdigpakket kl. 15.00 og vi inntar en god lunsj før avreise fra hotellet til flyplassen kl. 18.00.
Lander i Norge kl. 17.10 mandag den 4. desember.

I Gambia:

Husk alltid å ha med vannflaske på alle våre utflukter. Alle utflukter er helt frivillig, DERE bestemmer selv hva dere vil være med på. Vi kjører en liten buss med god sjåfør.
I løpet av disse 2 ukene må enn regne med transport for ca. 1000 nkr. bensin og diesel er blitt kostbart i det landet også.

Valuta og priser vil bli oppdatert.
Ta med norske kroner (1000 lapper ikke noe problem).
Det er også minibanker som tar de fleste korttyper. Maks uttak 8000 dalasi = ca. 1850 nkr. + 50.-nkr. gebyr. Ikke noe lønnsomt men mulig.

Med forbehold om kursendring: I dag er 100 norske kroner = 520 Dalasi. Priseksempler: pakning med 9 liter vann: 50 kr, middag pr. person: ca. 100 kroner, mineralvann og øl: 10/15 kroner. Transport til de forskjellige utflukter – ca. 1000 kr. for 14 dager.
Alle priser i Gambia har også steget.

Vaksine med mer.
Ta kontakt med kommunelegen.
Gulfeber, varer livet ut.
Hepatitt A to vaksiner med 6 måneders mellomrom.
Hepatitt vaksine varer i 20 år. Du kan reise med kun en vaksine.
Det er ikke kolera i Gambia, denne drikkevaksine er helt unødvendig og
beskytter egentlig bare 40 %.
Malariatabletter er spesielt viktig. Husk da å få Malarone som ikke gir bivirkninger. Malarone tas en tablett hver morgen eller kveld, 2 dager før avreise under hele turen og en uke etter hjemkomst.
Ta med myggmiddel fra Norge. Mygga på apoteket er fint
Det er aircondition på rommet.
Ellers er et lite reiseapotek viktig å ha med i sekken hver dag. Et lite sår eller rift, få det renset og et plaster på med en gang.
Imodium for maven greit å bruke.
Det er et Engelsk sykehus i Gambia + et Gambisk som er meget oppegående m/både hvite og fargede leger.
Mange tar med noe enkel mat som knekkebrød – kaviar – brunost og “rett i koppen”. Deilige frokost på hotellet er med i prisen.
Adapter greit og ha med – kan kjøpes på Gardermoen. (engelsk system)
Internett på hotellet.
Mobil kan brukes. Retningsnummer for de som vil ringe fra Norge 00 220 + nummer.
Maten er fersk, nylaget og velsmakende

For dere som liker fisk og skaldyr er dette landet et eldorado. Til sammen er det bestilt mer 760 billetter til faddere i løpet av de siste 20 år.
I løpet av disse dagene kan det arrangeres et lite Afrikansk dansekurs – trommekurs – matkurs. Er det noen som vil på fisketur, spille golf eller ….Gambia er et eldorado for fugleelskere. Alt dette kan vi ordne.
Velkommen til en minnerik og annerledes ferie!